icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg
Maatsoftware

Maatsoftware

Wanneer unieke oplossingen unieke software nodig hebben

Wanneer werkt maatwerk voor uw bedrijf?
Ooit was alle software gemaakt op maat voor specifieke taken. Tegenwoordig hebben standaardpakketten heel wat specifieke software overbodig gemaakt. Toch is custom development nog steeds een interessant alternatief in tal van situaties.

Past u of de software zich aan?
In sommige gevallen zijn bestaande toepassingen niet voldoende afgestemd op de bedrijfseigen aanpak. Het loont dan vaak de moeite om uw werkwijze aan te passen aan de software. Maar soms verliest u daarmee uw eigenheid of is het simpelweg niet mogelijk om uw processen aan te passen. Maatwerk of custom development is dan de oplossing. Een mooi voorbeeld is het automatiseren van de volledige logistiek van aankoop en verkoop met bijhorende documentenstroom. De processen zijn daar vaak zo specifiek dat ze best in maatwerk worden gegoten.

Standaardsoftware met extra maatwerk
In andere gevallen kan u gebruik maken van een standaardpakket als ruggengraat voor uw logistieke en/of productieprocessen. Specifieke functionaliteiten kunnen toegevoegd worden met behulp van maatwerk:

  • Wanneer u nood heeft aan aparte modules voor deelprocessen (bv. bijhouden van service tickets voor herstellingen in kader van facility beheer, het aansturen van een weegbrug en het automatiseren van de bijhorende administratie)
  • Maatwerk is vaak noodzakelijk om diverse software met elkaar te laten samenwerken
  • Het integreren van uw e-commerce website met uw backoffice toepassingen zoals klantenbeheer en artikelbeheer.

  • Hoe herkent u goed maatwerk?

Goed maatwerk evolueert mee met de groei van en de ontwikkelingen in uw bedrijf. Op technisch vlak wordt erop gelet dat het maatwerk zo veel mogelijk blijft beantwoorden aan de evoluerende technologie. Dat vereist een goede analyse van uw huidige en toekomstige behoeftes, zodat uw software investeringen zo lang mogelijk blijven renderen. Bovendien baseren we ons op “good practices” zowel op functioneel als op technisch vlak. Dat zorgt ervoor dat uw maatwerk langer operationeel blijft.

Betaal niet meer dan nodig voor maatwerk
Faire en transparante kostprijs, u betaalt enkel voor wat u nodig hebt. Maatwerk is makkelijk aangepast en met ICORDA heeft u een betrouwbare en stabiele partner die u de volgende jaren op elk moment ondersteuning kan geven.

ICORDA Business op maat suite
De ICORDA business op maat suite is een verzameling van tools, modules en accelerators. Hierdoor kunnen we terugvallen op terugkerende patronen in documentflow en planning waardoor specifieke functionaliteiten snel en volledig opgebouwd worden. Bovendien zijn we ISO gecertificeerd en nemen we van het allereerste gesprek tot de finale aflevering het projectbeheer op ons. U weet dus steeds perfect waar u aan toe bent op gebied van budget, timings en functionaliteit. En ook daarna kunt u steeds op ons rekenen voor onderhoud, aanpassingen omwille van veranderingen in uw IT configuratie of het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten.

Maatsoftware voor Windows of een App?
De know-how van ICORDA strekt zich uit op twee vlakken: enerzijds zijn we vertrouwd met een Windows omgeving om een oplossing te bouwen die zowel op uw PC als mobiel functioneert. Anderzijds mag u ook op ons rekenen voor een multi-platform app (zowel ios, windows als Android)

Vragen?

Neem contact op met Stefaan Deryckere
T: +32 (0)9 227 66 76
E: sderyckere@icorda.be