icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Materiaalplanning

De planningstool voor inkopers en productieplanners

SAP Business One biedt een efficient en krachtig planningssysteem aan. Daarmee helpt u uw productieplanners of inkopers om de productie en inkoop van artikelen te plannen en te beheren op basis van allerlei criteria naar keuze.

Prognose en planning
Vertrouw niet langer alleen op ontvangen orders om prognoses te maken. Met de prognosefunctie van SAP Business One voorspelt u de vraag naar een bepaald artikel veel efficiënter. Via prognoseberekeningen kunt u inspelen op de toekomstige vraag naar een product en uw  materiaalplanning daarop afstemmen. Deze prognoses kunt u gebruiken in de MRP-wizard. Met de MRP-planningswizard maakt u planningsscenario’s in vijf eenvoudige stappen. U bepaalt zelf de planningshorizon, die kan worden weergeven in weken of dagen. Bovendien kunt u dagen
waarop niet gewerkt wordt makkelijk weglaten uit de productie en inkoopplanning.

U kunt planningsscenario’s uitvoeren voor een reeks artikelen of artikelgroepen. Selecteer simpelweg de gewenste criteria in het scenario (bijvoorbeeld: bestaande voorraden, openstaande bestellingen, klantenorders, werkorders, artikelen die het minimum voorraadniveau hebben bereikt, of  voorgedefinieerde verkoopprognoses).

Wanneer het planningsscenario is uitgevoerd, wordt een rapport gemaakt met aanbevelingen om artikelen te ‘maken’ of te ‘kopen’. Planners kunnen via tal van detailopties de berekeningen bekijken voor de werkelijke documenten omtrent de bruto- en nettovereisten. Bovendien zijn er alerts en visuele queries, die waarschuwen voor uitzonderingen. Zo ziet u meteen welke orders u met spoed moet uitvoeren.

Aanbevelingen voor orders
Dankzij het aanbevelingsrapport kunnen planners automatisch aanbevolen productieorders en inkooporders selecteren om ze vervolgens automatisch te laten aanmaken. Als een artikel moet worden uitbesteed, kan de planner in een handomdraai een productieorder omzetten in een inkooporder. Bovendien kunt u verschillende inkooporders voor dezelfde leverancier in één order
samenvoegen. Zo stroomlijnt u het inkoopproces van begin tot eind.

ERP materiaalplanning contact

Vragen?
Interesse in een vrijblijvend gesprek of een ERP Quickscan?
Neem contact op met Stefaan Deryckere

T: +32 (0)9 227 66 76
E: sderyckere@icorda.be

Alle functionaliteiten in detail