icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Een betaalbare, standaard projectmodule in je ERP-pakket? Het bestaat.Als je projectmatig werkt binnen je bedrijf, weet je ongetwijfeld hoe moeilijk het is om alle complexe processen overzichtelijk te maken. Vaak zitten alle gegevens over goederen, diensten en prestaties van in- en verkoop verspreid in je ERP-systeem. Niet evident als je een bepaald project wil factureren. Sinds de release van Business One 9.2, brengt SAP soelaas met de geïntegreerde projectmodule, een van de weinige generieke en betaalbare projectmodules in de ERP-markt. SAP Business One voor projecten zorgt ervoor dat je eenvoudig controle houdt over elk project, en dus ook over de facturatie.


Centraal projectmanagement

Met de project module in SAP Business One 9.2 en later, kan je projecten beheren vanuit één overzichtspagina. Elk project kan je indelen in sub-projecten, waarvoor je begin- en einddatums kan instellen. Aan elke fase kan je taken koppelen en toewijzen aan de betrokken personen, gerelateerde documenten koppelen en bijlagen toevoegen. Op die manier kan je alle relevante projectinformatie raadplegen vanaf een locatie.
Daarnaast kan je ook financiële data koppelen, waardoor je gemakkelijker budgetten kan beheren en analyseren. Door het instellen van een vooraf bepaald budget kan je bijvoorbeeld de werkelijke kosten ten opzichte van de begrote kosten vergelijken. Als je projecten beheert zonder gebruik te maken van een softwarepakket, zie je vaak zaken over het hoofd en dat is ook nefast voor de facturering.


Hoe werkt het?

Doordat je elk project kan onderverdelen in sub-projecten, kan je elke projectfase als een op zichzelf staand project behandelen. De bijbehorende documenten, bijlagen, werkorders en activiteiten kan je aan die fase toevoegen. Al die informatie wordt bijgehouden in het projectscherm. Hierin zijn ook alle financiële gegevens met betrekking tot het project te raadplegen.
In de projectmodule is het volledige projectoverzicht hiërarchisch gerangschikt. Daar zijn ook de ingevulde timesheets aan gekoppeld, die op het project zijn gefactureerd. In het projectoverzicht kan je gemakkelijk de gegevens van het project aanvullen, zoals de datum waarop de verschillende fases zijn afgewerkt. Je kan ook acties en/of aandachtspunten per fase bijhouden.
Daardoor hebben alle gebruikers binnen de organisatie een gedetailleerd zicht op alle informatie van een bepaald project, waardoor alles zeer transparant is. Dat zorgt er ook voor dat de facturatie zeer vlot verloopt. De facturerings-wizard stroomlijnt de facturering en helpt de efficiëntie te verbeteren. De wizard verzamelt open documentregels en factureerbare artikelen die verbonden zijn aan het project. Zo ligt ook de foutenmarge zeer laag.
Als je projectmatig werkt binnen je onderneming, hoef je dus niet per se een beroep te doen op een op maat uitgewerkt add-on. De geïntegreerde projectmodule in SAP Business One helpt je al een heel eind op weg.


Meer weten over dit topic?

Herbekijk ons gratis webinar

Meer weten over dit topic?

Herbekijk ons gratis webinar