icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg


Eén op de tien internetgebruikers is al eens geld ontfutseld  

Geplaatst op 16/12/2017

 

Elk jaar wijst een nationale campagne je nogmaals op de gevaren van phishing, hoe je op tijd deze valse berichten kan detecteren en, vooral, wat je ermee moet doen. Niet zonder reden, zo blijkt uit de statistieken. Bekijken we het de trend in spear-phishing aanvallen, waarbij het lijkt alsof de e-mail die ui ontvangt afkomstig i van een bekend persoon of onderneming, dan blijkt dat in 2014 maar liefst 34% van de aanvallen gericht waren op bedrijven met minder dan 250 werknemers! IN 2015 werd er melding gemaakt van meer dan 1000 cyberincidenten per maand! 

Hoe uzelf beveiligen? 

Begin bij uzelf, herken een verdacht of vals bericht. Denk even na bij elke privé-mail of professionele mail die je ontvangt, zoek de elementen die op fraude kunnen wijzen en stuur verdachte mails bij de minste twijfel door naar verdacht@safeonweb.be.  

Maar ook uw informatica-installatie en uw netwerk, de link van uw bedrijf met de buitenwereld, kan verdachte software en of bewegingen vroegtijdig detecteren en uitschakelen of verhinderen. Verdachte berichten herkennen moet u zelf doen, maar bij al de rest kunnen wij u professioneel bijstaan. 

ICORDA behoudt opnieuw zijn certificaat als Citrix partner, een van de marktleiders op vlak van hybride en cloud-netwerk oplossingen, waar gegevensbeveiliging uiteraard primordiaal is. Bovendien heeft ICORDA ook dit jaar opnieuw het label "specialisten voor kleine en middelgrote ondernemingen" van Cisco ontvangen, waardoor we nu alle Cisco netwerkoplossingen mogen implementeren.

 
Nieuwsgierig hoe goed u zelf spam en scam herkent: doe de phishingtest op https://www.safeonweb.be/nl/quiz/phishingtest

 
Contacteer Marc Brouckaer, mbrouckaert@icorda.be, en verneem wat ICORDA op het vlak van beveiliging voor u kan betekenen.