icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Een nieuwe versie van je ERP-pakket, upgraden of niet?SAP Business One is al ruim 15 jaar een van de meest betrouwbare ERP-systemen op de markt voor kmo’s. Dat komt omdat de leverancier via patches en grotere releases blijft investeren in de verbetering van het pakket. Maar moet je per se bij elke nieuwe release een upgrade van je ERP doorvoeren? Een ding is zeker: als je verschillende nieuwe releases aan je laat voorbijgaan, komt er een moment waarop je pakket verouderd is en niet langer wordt ondersteund. We sommen in deze blog enkele verbeteringen en nieuwe functies van SAP Business One 9.3 op, zodat je zelf kan beslissen of je een upgrade doorvoert of niet.

Directe import vanuit Excel in SAP

Met de nieuwe release kan je voortaan eenvoudig je journaalboekingen, klanten en serienummers via Excel in SAP invoeren. Bij de vorige versies was het arbeidsintensief om bijvoorbeeld een spreadsheat met nieuwe producten van je leverancier in SAP Business One in te geven. Nu kan je gegevens snel aanpassen of invoeren met een Microsoft Excel spreadsheet. De functionaliteit is veel gemakkelijker in gebruik dan de meer uitgebreide tool ‘Data Transfer Workbench (DTW)’.

Track en trace van je retouren

Sommige sectoren kennen de retouraanvraag maar al te goed. De klant is niet tevreden over zijn bestelling of heeft zich bedacht en stuurt zijn pakketje terug. Zowel in het in- als verkoopproces krijgen bedrijven hiermee te maken. Om het proces van melding naar ontvangst en verwerking te vereenvoudigen, heeft SAP met de release van SAP Business One 9.3 het proces van retouren aanmaken, ontvangen en verwerken, aanzienlijk vereenvoudigd. De “Return Material Agreement” maakt het mogelijk om het proces optimaal te beheren, wat leidt tot een beter inzicht in je bedrijfsprocessen.

Gecentraliseerde CRM-module

Bij eerdere versies van SAP Business One zaten verschillende CRM-functionaliteiten verspreid in het pakket, nu zijn die gecentraliseerd in een aparte module. Vroeger kon je enkel activiteiten toewijzen aan jezelf of aan een andere gebruiker. Vanaf SAP Business One 9.3 is het mogelijk om activiteiten toe te wijzen aan meerdere gebruikers of zelfs volledige lijsten van gebruikers. Zo werk je veel efficiënter, doordat je verschillende mensen tegelijkertijd op de hoogte kan brengen van taken of agendapunten. Door de komst van de CRM-module is het pakket nog gebruiksvriendelijker en verhoogt de productiviteit binnen je onderneming.

Optimaal projectmanagement

Deze nieuwe versie zorgt ook voor een beter projectbeheer, dankzij een nieuwe functionaliteit die een gedetailleerd overzicht van een volledig project duidelijk weergeeft, inclusief de hiërarchische structuur in een tabel. Met het daaraan gekoppelde timesheetrapport, kan je gemakkelijk de link maken tussen een project en de tijd die een werknemer eraan besteed heeft.

Zijn er nog nieuwe functies en verbeteringen in de nieuwe release die de productiviteit van je bedrijf kunnen doen stijgen? Ja zeker, geef ons een seintje en we helpen je graag verder.


Meer weten over dit topic?

Herbekijk ons gratis webinar

Meer weten over dit topic?

Herbekijk ons gratis webinar