icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Je jaarafsluiting rondkrijgen? Dat doe je toch gewoon snel zelf

 


Het einde van het jaar is in zicht, voor de meesten onder ons betekent dat genieten van een welverdiende vakantie in familiale kring. Anderen, meerbepaald de financiële profielen onder ons, zitten nog met het afsluiten van het boekhoudkundig jaar in het achterhoofd. Daar zijn nochtans geen redenen voor. Als je de juiste stappen volgt in SAP Business One, krijg je die jaarafsluiting in een handomdraai klaar.
We hebben veel SAP Business One-klanten die een beroep doen op onze expertise om hun jaarafsluiting tijdig rond te krijgen. Dat doen we natuurlijk met plezier, maar we vertellen er altijd ook bij dat ze dat klusje perfect zelf kunnen klaren. Zolang je de juiste procedures maar volgt.

Controleer of alles volledig is

Vooraleer je het boekjaar kan afsluiten, controleer je best of alle documenten correct genummerd zijn. Dat is een eenvoudig ingebouwde procedure in de software. Eens dat gebeurd is, krijg je een duidelijk overzicht van alle ontbrekende en/of dubbele documentnummers.
Daarna zorg je ervoor dat alle relevante documenten voor de jaarafsluiting ook effectief afgesloten zijn, en of er bijvoorbeeld nog negatieve voorraden aanwezig zijn in de magazijnen. Hetzelfde voor onder andere openstaande betalingsruns, niet vereffende bankverrichtingen en dergelijke. Heb je al het bovenstaande gecontroleerd, kan je starten met de periodeafsluiting.

Boekjaar afsluiten

Via de optie jaartransport, kan je gemakkelijk saldo’s en instellingen naar een nieuw boekjaar kopiëren, een nieuw boekjaar aanmaken en periodes afsluiten. Het voordeel van een jaarafsluiting in een ERP-pakket, is dat je de gegevens van vorige jaren snel kan consulteren. Bij een louter boekhoudkundig pakket is dat niet het geval.
Als je heel veel gegevens te verwerken hebt, kan het zijn dat je systeem vertraagd. Maar we zouden ICORDA niet zijn, mochten we ook daar geen trucjes voor kennen.

Inventarisatie

Een inventarisatie van de voorraden is eveneens belangrijk voor je jaarafsluiting. Ook hiervoor hebben we enkele goeie tips om alle gegevens snel en efficiënt in je ERP-systeem in te laden, zodat je snel aan de slag kan.

Zoals gezegd, je jaarafsluiting snel rondkrijgen, dat kan je gemakkelijk zelf. Op voorwaarde dat je de juiste procedures volgt en enkele hanige trucjes weet te gebruiken. We helpen je graag op weg, zodat je ook van een welverdiende kerstvakantie kan genieten.


Meer weten over dit topic?

Schrijf je in voor ons gratis webinar op donderdag 13 december om 11u00.

Ik schrijf me in

Meer weten over dit topic?

Schrijf je in voor ons gratis webinar op donderdag 13 december om 11u00.

Ik schrijf me in