icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Office 2019 enkel voor Windows 10-gebruikers

 


Microsoft werkt volop aan de nieuwste versie van Office. Vanaf de tweede helft van dit jaar zou Office 2019 beschikbaar moeten zijn.


Office 2019 krijgt onder andere alle mogelijkheden van Office 365, samen met verbeterde digitale inkt-mogelijkheden, nieuwe animatie functies in Powerpoint, zoals morphing-overgang en zoom, en nieuwe formules en grafieken in Excel voor data analyse.
Nieuw is echter ook dat de kantoorsoftware enkel op Windows 10 en Windows 10 enterprise TLSC 2018 zal werken en dus niet op vroegere versies.
Ook de ondersteuning van Office 2019 zal een stuk korter worden dan voordien. Microsoft blijft vijf jaar standaardondersteuning geven maar verkort de extended support van vijf jaar naar ongeveer 2 jaar. Zo zal de ondersteuning voor zowel Office 2016 als Office 2019 gelijktijdig aflopen in oktober 2025.
Het bedrijf wijst er op dat het belangrijker is geworden om software sneller te vernieuwen, onder meer omdat verschillende en oudere versies moeilijker zijn om consequent te beveiligen. 

Nog meer Office nieuws! Microsoft sluit immers de gratis Office-viewers af.

Microsoft haalt de gratis viewer voor Word, Excel en Powerpoint voor computers offline. De Word viewer werd reeds offline gehaald, de viewers voor Excel en Powerpoint volgen eind volgende maand. Deze programma’s maken het mogelijk om Office-bestanden te bekijken als u geen Office-programma’s op uw computer heeft staan. Er komen ook geen veiligheidsupdates meer. Microsoft verwijst gebruikers door naar de mobiele apps van Office. Op pc's met Windows 10 en op iOS- en Android-apparaten kan u de Mobiele apps downloaden via de Windows-, App- of Google Play Store. Op pc's met Windows 7, 8 of 8.1 kan u het bestand uploaden naar OneDrive en het gratis weergeven met Word, Excel of Powerpoint Online.
U heeft natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden met kantoorpakketten zoals Google Docs en LibreOffice. Dat is echter geen perfecte oplossing, aangezien er geen 100 procent ondersteuning van het bestandsformaat van Office-documenten is.

Vragen over uw Microsoft Office omgeving? Neem contact op met Marc Brouckaert, tel +32 (0)9 227 66 76