icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Primoris: in onze sector draait alles om betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid. Dat is wat de klanten  verwachten van Primoris, de hoogtechnologische groep die laboratoria in vier landen en het certificeringsbedrijf CKCert groepeert. De Belgische “scale up”, die als spin off van de Universiteit van Gent ontstond, verricht metingen en verleent certificeringen op het gebied van voedselveiligheid. Een bijzondere uitdaging voor IT-verantwoordelijke Frank Van Oost. “Zowel voor onze klanten als onze wetenschappelijk personeel is IT- betrouwbaarheid essentieel. En dan is zeer goed materiaal een eerste vereiste."

 

Van levensbelang

Primoris is actief in de voedingsindustrie en maakt hoogwaardige residuanalyses van gewasbeschermingsmiddelen en contaminanten in food en feed.  “We zijn nu al meer dan 15 jaar aan een groeispurt bezig. Naast onze hoofdzetel op het technologiepark in Zwijnaarde hebben we vandaag ook vestigingen in Frankrijk, Bulgarije en Colombia. In principe kunnen we nu al stalen in een lokale machine verwerken en de resultaten laten interpreteren door één van onze medewerkers, als die aangesloten is op ons netwerk. Dankzij onze eigen maatsoftware, kan hij/zij de correcte analyse maken en in een rapportvorm gieten. Maar in de praktijk ontvangen we vandaag nog steeds stalen van landen overal ter wereld zoals Australië, Vietnam of de VS. Sommige geavanceerde analyses kunnen enkel hier op de hoofdzetel. Het is van levensbelang dat onze testresultaten betrouwbaar en accuraat zijn, want ze bepalen of voedselproducten conform zijn met de lokale voedselveiligheidsvoorschriften.”

 

CISCO: technologie die meegroeit

“Er zijn bij Primoris verschillende interne netwerken die met elkaar moeten communiceren, zodat de resultaten van de geteste stalen vanuit de labomachines via de analisten bij de klanten geraken. Er zijn 10 virtuele servers waar de data opgeslagen en opgevraagd worden door de verschillende applicaties. Omdat ook onze filialen labowerk verrichten, moeten alle data én beveiligd, beschikbaar en zowel lokaal als internationaal opvraagbaar zijn. In totaal beheert IT 130 gebruikers in binnen- en buitenland en met onze internationale expansie zal dat aantal nog toenemen.

De producten van Cisco spelen hierin een cruciale rol. ICORDA heeft ons van bij het begin geadviseerd om op Cisco technologie over te schakelen. Niet zoveel bedrijven associëren Cisco met KMO oplossingen. Maar het bleek een uitstekende keuze: onze Cisco switches groeiden probleemloos mee zodat we onze internationale ambities altijd hebben kunnen waarmaken.”

 

ICORDA: samen naar de (private) cloud

 “Voor onze firewall vertrouwen we op de ASA technologie van Cisco. Niet alleen in onze hoofdzetel, maar ook bij onze filialen. Zo hebben we ook in Colombia een firewall geïnstalleerd en die werkt al 6 jaar probleemloos. Het is belangrijk dat de IT- infrastructuur van onze succursalen operationeel blijven, zelfs al zou een panne de hoofdzetel offline brengen.”

“We zijn nu met ICORDA aan het bestuderen hoe we ons netwerk zo redundant en betrouwbaar mogelijk kunnen maken. Dat is financieel belangrijk. Zo kost bijvoorbeeld het herstarten van het netwerk na stroompanne onnoemelijk veel geld; maar nog ernstiger is dat bij storingen onze klanten hun rapporten niet meer tijdig zouden ontvangen. Door de groei van Primoris moeten we vooruitkijken en nieuwe mogelijkheden verkennen, zoals Cloud computing, datamining, ...”

“Bij zulke oplossingen speelt de Cisco technologie een cruciale rol. Door de internationale vertakkingen wordt één van de grootste uitdagingen het centrale beheer van de IT infrastructuur. Ik heb veel vertrouwen in ICORDA en Cisco om met een goede en betaalbare oplossing voor de dag te komen.  ICORDA is een gecertificeerde Cisco partner en de onderhoudscontracten van Cisco zijn uitstekend. Voor een bedrijf als Primoris, waar data en IT infrastructuur mission critical zijn, is dat van het grootste belang. Bovendien, als je naar het totale kostenplaatje kijkt, blijken investeringen in duurzaam materiaal de beste optie. Dat zit dus wel goed met Cisco en ICORDA.”