icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Productiever met de nieuwe features in SAP Business One versie 10.0


Na een gezonde tijd in hun previewprogramma liet SAP op 4 mei de 10.0-versie van SAP Business One los op de kmo-wereld. Dat is goed nieuws, want veel bedrijven zijn ietwat verplicht om binnenkort de overstap naar deze versie te maken. De officiële ondersteuning voor de huidige 9.3-build loopt namelijk in juni 2020 al af. De waslijst met features is lang, dus lichten we in deze blog een aantal van de belangrijkste uit. Met stip voorop in deze update staat enerzijds de software moderniseren en anderzijds je productiviteit omhoog helpen.

1. Web client voor toegang op verplaatsing

COVID-19 heeft nog maar eens het belang bewezen van vlot werken op verplaatsing. Daarbij is cloud-toegang vanop gelijk welk toestel essentieel. SAP Business One lanceert daarom een web client. Daarmee kan je via een browser, zoals Google Chrome of Firefox, inloggen op de software. Zo ben je niet gebonden aan je vaste werkcomputer, maar kan je via een tablet, telefoon of laptop van overal aan de slag.


2. Modern en fris met het 'Belize Deep'-thema

Onder het motto 'het oog wilt ook wat' heeft SAP Business One 10.0 een nieuw uiterlijk, gedoopt Belize Deep. Geïnspireerd op het SAP Fiori-ontwerp en de look and feel van de nieuwe web client, zorgt het vernieuwde design van de software voor een uniforme ervaring. Bovendien brengt het Belize Deep-thema een aantal tweaks aan de user interface met zich mee die zaken zoals wisselen tussen gebruikers eenvoudiger maakt.


3. Integratie met Microsoft Office 365

Veel bedrijven gebruiken Microsoft Office 365 voor documenten, spreadsheets en meer. Vaak maakt deze software, samen met SAP Business One, al deel uit van hun processen. Om die werkstroom te vereenvoudigen, zorgt SAP nu voor integratie tussen beide softwarepakketten. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld Excel- en Word-documenten rechtstreeks naar OneDrive exporteren. Zo zet de ERP-software verder in op de cloud, flexibel werken en een verhoogde productiviteit.


4. Aanpasbare dashboards om sneller aan de juiste cijfers te geraken

Je dagelijks werk is doorspekt met cijfers uit Business One. Alleen moet je soms diep graven in grote grafieken en databases om ze te vinden. Versie 10.0 lost dit op door je de vrijheid te geven om dashboards en analytics volledig aan te passen aan jouw noden. Zo kan je de cijfers, grafieken en dashboards die jij nodig hebt naar voor brengen. Door de juiste informatie sneller beschikbaar te hebben, geef je je productiviteit een boost.


Het lijstje met nieuwigheden in SAP Business One 10.0 gaat nog wel even door. En ook over de bovenstaande kenmerken valt nog wel wat meer te vertellen. Daarom geven onze experten Stefaan Deryckere en Frederik Trenson er op donderdag 25 juni om 11:00 een gratis webinar over. Op een half uurtje overlopen we de features en de voordelen ervan, demonstreren we hoe alles werkt en geven we onze ongezouten mening. Ook je vragen beantwoorden we met veel plezier. 


Wil je meer weten over de nieuwe features in SAB Business One versie 10.0?

Bekijk de replay van het webinar hier

Meer weten over dit topic?

Herbekijk het webinar hier