icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Samen sterker met Microsoft

Geplaatst op 23/11/2016

Met Office 365 heeft u een krachtige tool in handen om zowel individueel als in team makkelijker te werken. Hilde Van Damme van SD Worx geeft u in onderstaande video een aantal tips over succesvol samenwerken op de werkvloer. Na de video krijgt u ook nog vier stappen om met behulp van Office 365 naar een betere samenwerking te komen op kantoor. En dat begint in de eerste plaats met respect voor het individu. 

Met deze 4 eenvoudige stappen creëer je een samenwerkend topteam. 

Stap 1: Creëer ruimte voor het individu

De eerste stap in het opbouwen van een efficiënt samenwerkend team is: geef ruimte aan het individu. Samen lunchen, teamdagen en workshops zijn manieren om elkaar beter te leren kennen. Intranet is een perfect platform om daarbij op de hoogte te blijven van elkaar. Met Intranet via SharePoint in Office 365 deel je verjaardagen, bijzondere momenten zoals een huwelijk of foto’s van een bedrijfsfeest of sportactiviteit. Je leert met behulp van SharePoint van Office 365 ook elkaars hobby’s, vaardigheden, doelen en talenten kennen. 

Elkaar beter leren kennen, zorgt ervoor dat je elkaar begrijpt en daardoor beter samenwerkt. 

Stap 2: Breng je team samen

Algemene gegevens, zoals ontwikkelingen in het vak en je klantenbestand deel je via een intranet van SharePoint. Maar je geeft individuen uit hetzelfde team ook samen een platform. Een SharePoint-site waar werkgroepen, zoals je communicatie-afdeling, HR-medewerkers of IT-team met elkaar samenwerken. Zo weten de teamleden waar zij geplande trainingen en vakgerelateerd nieuws kunnen vinden. 

Stap 3: Werk succesvol samen in de cloud

Werk online aan je einddoel. Met Office 365 werk je met meerdere mensen aan een document . Start de discussie over een rapport in een Word-document via OneDrive, door iedereen tegelijkertijd de kans te geven om er opmerkingen bij te plaatsen. Of verzamel behaalde resultaten in een online Excel-sheet. Het feit dat alle informatie voor genodigden direct beschikbaar is, zorgt ervoor dat werknemers betrokken blijven en motiveert om interactie met elkaar te zoeken. 

Stap 4: Altijd en overal verbonden

Mensen krijgen ruimte, vormen een team en werken samen in de cloud. Alle informatie over de sector, het bedrijf, de werknemers en klanten vind je veilig terug via onlinesoftware van Office 365. Waar je ook bent, je communiceert met elkaar via Outlook, OneDrive, SharePoint, Yammer of Skype for Business. Mail, video of chat. Het is maar net wat jij als persoon of je team het meest prettig vindt (samen)werken…

Office 365 bij u op het bedrijf? Neem contact op met Marc Brouckaert, via mail of op nummer +32 (0)9 227 66 76.

Marc Brouckaert

Vragen?
Neem contact op
T: +32 (0)9 227 66 76
E: mbrouckaert@icorda.be