icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Vijf redenen waarom je jouw wifi-netwerk beter in de cloud beheert

 


Tablets en smartphones hebben ons internetgebruik drastisch gewijzigd. We surfen en mailen van overal, liefst met een stevige draadloze verbinding. Wifi-netwerken in bedrijven, maar ook in scholen of overheidsinstellingen krijgen dus heel wat verkeer te verwerken. Het beheer wordt al snel een heel kluwen door bijvoorbeeld een gebrek aan mankracht, een gebrek aan centraal beheer van access points en geen duidelijk zicht op de status van het hele netwerk. Veel van die uitdagingen kunnen verholpen worden met een cloud-managed WLAN zoals Cisco Meraki. In deze blog lijsten we vijf voordelen op.

1. Hou tijd over voor de echt belangrijke zaken

Cloud-managed netwerken centraliseren en vereenvoudigen het beheer van je wifi. In enkele kliks kan je wijzigingen maken aan het net zonder elke access point individueel te configureren. Wanneer het fout gaat, is de oorzaak sneller gevonden door duidelijke monitoring en rapportering. Dat bespaart je IT-team heel wat tijd. De gewonnen uren kunnen ze gebruiken om klanten beter te bedienen of om de drijvende kracht te worden achter innovatie.


2. Verbeterde beveiliging

Omwille van de investeringen die het vraagt, is de cyberbeveiliging in cloud-managed WLAN in de meeste gevallen veel uitgebreider dan de meeste bedrijven zelf kunnen voorzien. Netwerksensoren en software werken samen om problemen te identificeren. Auto-alerts en automatische updates met security patches, zorgen dat je data voortduren van de hoogste bescherming geniet zonder veel inspanning.


3. Een overzichtelijk dashboard van je netwerk

Cloud-managed wifi verzamelt alle data over je net in een mooi dashboard zodat je ten allen tijde weet wat er op je netwerk gebeurt. Niet alleen kan je proactief ingrijpen als er zich problemen dreigen voor te doen, maar wanneer het toch fout gaat, krijg je een duidelijk zicht op de oorzaak. Bovendien kan je de data van je netwerk gebruiken om beslissingen te maken die gebaseerd zijn op feiten.


4. Vertrouw op je netwerk met een gerust hart

Omdat alles in de cloud draait, moet je je geen zorgen maken over onderhoud van hardware. Ook het zelf doorvoeren van software upgrades is verleden tijd. Bovendien zit er in het pakket vaak uitstekende IT support waardoor de meeste problemen snel van de baan zijn.


5. Doe meer met de data van je netwerk

Je netwerk is een bron van informatie. Via cloud-managed WLAN kan je die data inzetten om je dienstverlening te verbeteren. Zo heeft Cisco Meraki standaard heat maps ingebouwd. Zo weet je waar het netwerk verstevigd moet worden of kan het een handige tool zijn om na te gaan of er nog mensen in het gebouw zijn bij evacuatie. Die info laat je in retail toe om locatie-gebaseerde aanbiedingen door te sturen via het gastennetwerk. Of verlies nooit meer materiaal uit het oog met RFID-tags die je kan tracken dankzij bluetoothtechnologie in sommige APs zoals die van Meraki.


Spreekt een cloud-managed wifi-netwerk je aan?

Ontdek in een gratis webinar hoe dat eenvoudig kan met Cisco Meraki. Registreer je nu en ontvang een eerste access point gratis*.

Ik schrijf mij in voor het webinar

*Zie voorwaarden op https://meraki.cisco.com/nl/tc/freeap

Spreekt een cloud-managed wifi-netwerk je aan?

Ontdek in een gratis webinar hoe dat eenvoudig kan met Cisco Meraki. Registreer je nu en ontvang een eerste access point gratis*.

Ik schrijf mij in voor het webinar

*Zie voorwaarden op https://meraki.cisco.com/nl/tc/freeap