icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

Waarom uw software steeds sneller veroudert, en wat u er aan kunt doen?

 


"even wachten, uw systeem wordt geüpdated". Wie heeft deze waarschuwing nog niet zien verschijnen op zijn PC of Mac? Feit is dat updates frequenter worden, en oudere versies steeds minder lang en vaak worden ondersteund. Ook de ondersteuning van de eerste versies van Windows 10 wordt volgend jaar beëindigd (voor meer info, klik op deze link). Wat zijn hier de oorzaken van? En wat kunt er aan doen? 

Waarom gaat het sneller? 

1° bedreigingen 
Voorkomen is beter dan genezen. Softwarebedrijven zijn alerter bij nieuwe virussen die gebruik maken van eventuele 'achterpoortjes" in hun bestuurssystemen. Het veilig houden van verouderende software is een hele klus geworden.   

2° snellere evolutie van andere software 
Volgens futurist Kurzweil verdubbelt de snelheid van innovatie elke 10 jaar. Wil je als softwareaanbieder dus mee met je omgeving en concurrenten, dan wordt updaten een bijna permanente behoefte.  

3° kosten onderhoud 
Oudere softwareversies onderhouden en er voor zorgen dat ze compatibel blijven met nieuwere versies, kost handenvol geld. Producenten kiezen daarom steeds vaker voor gratis updates, eerder dan het op de been houden van serviceteams die al deze versies moeten onderhouden. 

4° we zijn veeleisender 
Nieuwe trends in consumentensoftware komen steeds sneller overgewaaid naar business software. We verwachten het gebruiksgemak van onze thuis-PC of tablet ook in onze business werkomgeving.  

Hoe reageren? 

1° Licentiebeheer optimaliseren 
Licentiebeheer en het upgraden van software verdient extra aandacht. ICORDA doet dit licentiebeheer voor haar klanten. We houden de licenties van uw software in het oog en waarschuwen u wanneer sommige contracten dreigen te vervallen. We waarschuwen u ook wanneer sommige upgrades ons noodzakelijk lijken voor de stabiliteit van uw systeem. 

2° Groepeer uw soft- en hardware beheer 
De complexiteit van gekoppelde systemen op zowel soft- als hardware vlak, maakt het soms moeilijk om de juiste gesprekspartner te vinden bij problemen. Wie is verantwoordelijk? En vooral: wie kan eventuele problemen oplossen? Een partner zoals ICORDA zorgt zowel voor soft- als hardware, waardoor u steeds bij één partner terecht kan. Makkelijk en vooral efficiënt.
 

ICORDA implementeert op elkaar afgestemde soft- en hardware oplossingen. Neem contact op met Marc Brouckaert (T: +32 (0)9 227 66 76, mbrouckaert@icorda.be ) met uw vragen rond licentiebeheer en softwarebeheer.