icorda logo_zonder_tekst_159x124.jpg logo_150x70.png
webbanner icorda.be.jpg

VINCI Energies Belgium neemt ICORDA over

VINCI Energies, een VINCI-dochteronderneming gespecialiseerd in energie-, informatie- en communicatietechnologieën, heeft op 23 januari het bedrijf ICORDA overgenomen. ICORDA is een ICT integrator en een solide partner voor kwalitatief hoogstaande informatica oplossingen en -diensten voor ICT, bedrijfssoftware en cloudoplossingen. Het bedrijf, gevestigd in Mariakerke bij Gent, werd in 1992 opgericht en heeft 28 hoog opgeleide medewerkers.

 ICORDA richt zich tot organisaties die het beheer van hun ICT netwerk-infrastructuur en bedrijfstoepassingen geheel of gedeeltelijk toevertrouwen aan een externe partner. Ze bieden services aan binnen alle sectoren, maar hebben een bijzondere expertise opgebouwd in de sectoren van de industrie, distributie en retail, professionele diensten en vzw’s.

Joris Van Maldeghem, zaakvoerder van ICORDA licht toe: “ICORDA is een ICT integrator en is een solide partner voor kwalitatief hoogstaande informatica oplossingen en -diensten. We hebben alle services onder één dak voor ICT, bedrijfssoftware en cloudoplossingen. We verzorgen zowel advies, consultancy, implementaties als support en helpdesk.”  Joris Van Maldeghem zal ook na de overname het management van ICORDA verderzetten en zal rapporteren aan Luc Clabout, Managing Director van de divisie Industry & Software Solutions binnen VINCI Energies Belgium.

Deze acquisitie zal de positie van Axians, het ICT-merk van VINCI Energies, in België versterken”, zegt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België. “Met Axians bieden we onze klanten een brede waaier aan oplossingen voor hun ICT-infrastructuur. Inclusief software, hardware en service op maat, en dat voor uiteenlopende sectoren, waarvoor we specifieke oplossingen ontwerpen. Dit sluit perfect aan bij het aanbod van ICORDA. Bovendien is ICORDA Microsoft, SAP, Citrix en Cisco partner, wat complementair is aan de huidige activiteiten van Axians.”

ICT vormt het hart van de digitale transformatie welke onze klanten doormaken. Door de diversiteit in onze dienstverlening en de wereldwijde aanwezigheid van onze groep kunnen we samen met onze klanten een totaalvisie ontwikkelen met betrekking tot de digitalisering. De expertise van ICORDA vormt hierbij niet enkel een welgekomen aanvulling op ons bestaande ICT aanbod in systeem engineering, business applications en business analytics maar, via het SAP partnership van ICORDA eveneens een uitbreiding van onze expertise op dat vlak”, vervolledigt Luc Clabout.

Over VINCI Energies België

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. De groep telt 2.450 medewerkers en realiseerde een omzet van 435 miljoen euro in 2017.

www.vinci-energies.be

Over VINCI Energies

In een wereld die constant in beweging is, focust VINCI Energies zich op netwerken, prestaties, energie-efficiëntie en data om sneller nieuwe technologieën uit te rollen, waarbij we ons voornamelijk richten op digitale transformatie en energietransitie.  Met hun sterke lokale roots en wendbare organisatiestructuur geven de business units van VINCI Energies een boost aan de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, industrie en gebouwen.

2017: 10,8 miljard euro (omzet) // 69.400 medewerkers // 1.600 business units // 53 landen.

www.vinci-energies.com